Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu co raz częściej myślę o zabezpieczeniu swojego prywatnego mieszkania systemem alarmów. Tylko pomyślałem sobie, że skoro chciałbym mieć alarm to chyba najlepiej byłoby gdyby to wszystko było podłączone z agencją ochrony. W taki sposób żeby w razie co pod mój adres przyjechała GI. Czy wg Was to jest warte zainteresowania? Ładnych parę lat temu pracowałem w kilku firmach ochrony najpierw na wszelkiego rodzaju obiektach handlowych, potem gdy zrobiłem licencję pracownika ochrony fizycznej II stopnia to na konwojach. Aczkolwiek nigdy na GI. Wtedy większość kolegów po fachu to zazwyczaj dziadki z grupą inwalidzką. Na konwojach też się zdarzał człowiek kulejący bo miał jedną nogę krótszą od drugiej. I tutaj pojawia się moje pytanie jaką firmę z okolic Gdańska lub Pruszcza Gdańskiego byście polecali? Myślałem o takich agencjach jak: Juwentus, Solid, Seris Konsalnet, Taurus, Wiking, Securitas, Garda. Napisałem do tych jak i do jeszcze kilku mniej znanych firm maila z zapytaniem o ofertę itp i jedyna satysfakcjonująca mnie odpowiedź przyszła z Jwentusu i mail z Solidu, ze proponują kontakt telefoniczny. Reszta firm - totalna olewka potencjalnego klienta.
Nie wymagam jakiś komandosów ale chciałbym solidnej firmy, która założy dobre alarmy i przyjedzie na miejsce kiedy tylko alarm się włączy. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Co polecacie?
Kilka lat temu rzuciłem branże ochrony i podjąłem służbę w Policji. Z tego powodu widzę na własne oczy ile jest włamań, uszkodzeń mienia itp. No i chciałbym się też jakoś zabezpieczyć przed takimi rzeczami.
Chętnie poczytam co macie do powiedzenia na ten temat. Pozdrawiam serdecznie