SOLID SECURITY

Twoja opinia

Polecam
57
24%
Nie polecam
180
76%

Liczba głosów: 237
Awatar użytkownika

KapitanPolska
Szeregowy
Szeregowy
Otrzymał/a podziekowań: 4 razy
Status: Offline

Re: SOLID SECURITY

Postautor: KapitanPolska » 28 lip 2022 21:25

Twisty13 pisze:ale jak w h**a nie waliłeś dobrze robotę robiłeś był jakiś wynik oczywiście nie bycie nadgorliwym zawsze była jakaś premia od 300 do nawet 2500 ( uznaniowe oczywiście).

U mnie nie istnieje takie zjawisko jak premia.

Twisty13 pisze:Jeżeli chodzi o kursy to mogłaś się wiązać tzw. lojalnościówką lub sam sobie sfinansować żeby się z jedną firmą na stałe nie wiązać

Kurs zrobiłem niezależnie, więc tutaj akurat jestem spokojny.

Twisty13 pisze:z śpb to na obiektach raczej się nie spotkałem żeby się wyposażało w nie ludzi prędzej w GI.

U mnie jesteśmy wyposażeni. To spory obiekt z równie sporym parkingiem i posiadanie wpisu na listę kpof jest obowiązkowe. Nie zmienia to faktu, że sprzętu po prostu brakuje. Co więcej, gdyby tutaj nie było ŚPB, to nie podjąłbym się tej pracy. Co to za kpof jeśli nie ma ŚPB? To tak jakby policjant pojechał bez pistoletu na wezwanie o strzelaninie. Jesteśmy "kwalifikowani", wymaga się od nas więcej, więc powinno się nas wyposażać tak jak trzeba, a nie ciąć koszty i liczyć że nie stanie się nic. Dojdzie do jakiejś tragedii, to się obudzą, ale wtedy będzie już za późno.

PanNikt pisze:
Antymilicjant pisze:Nie pojmuję jak można z własnej kieszeni reperować wizerunek firmy kupujàc części umundurowania ?

Tu raczej nie chodzi o ratowanie wizerunku firmy, a swój własny komfort pracy...
Tak przynajmniej było w moim przypadku

Dokładnie tak. Nie chodzi o ratowanie wizerunku firmy... To ratowanie mojego wizerunku i mojego komfortu pracy. Chodząc w "pelerynie" czuję się zażenowany i wyglądam żałośnie. W dopasowanych ubraniach czuję się dobrze i wyglądam schludnie. Wtedy mój wygląd wywołuje w pewnym sensie respekt, a nawet jeśli nie stricte respekt, to przynajmniej nie wywołuje politowania i podśmiechujek ze strony osób trzecich.

Awatar użytkownika

Twisty13
Szeregowy
Szeregowy

Postautor: Twisty13 » 29 lip 2022 11:21

KapitanPolska pisze:
Twisty13 pisze:ale jak w h**a nie waliłeś dobrze robotę robiłeś był jakiś wynik oczywiście nie bycie nadgorliwym zawsze była jakaś premia od 300 do nawet 2500 ( uznaniowe oczywiście).

U mnie nie istnieje takie zjawisko jak premia.

Twisty13 pisze:Jeżeli chodzi o kursy to mogłaś się wiązać tzw. lojalnościówką lub sam sobie sfinansować żeby się z jedną firmą na stałe nie wiązać

Kurs zrobiłem niezależnie, więc tutaj akurat jestem spokojny.

Twisty13 pisze:z śpb to na obiektach raczej się nie spotkałem żeby się wyposażało w nie ludzi prędzej w GI.

U mnie jesteśmy wyposażeni. To spory obiekt z równie sporym parkingiem i posiadanie wpisu na listę kpof jest obowiązkowe. Nie zmienia to faktu, że sprzętu po prostu brakuje. Co więcej, gdyby tutaj nie było ŚPB, to nie podjąłbym się tej pracy. Co to za kpof jeśli nie ma ŚPB? To tak jakby policjant pojechał bez pistoletu na wezwanie o strzelaninie. Jesteśmy "kwalifikowani", wymaga się od nas więcej, więc powinno się nas wyposażać tak jak trzeba, a nie ciąć koszty i liczyć że nie stanie się nic. Dojdzie do jakiejś tragedii, to się obudzą, ale wtedy będzie już za późno.

Dochodzi jeszcze kwestia umowy pomiędzy firmą która świadczy usługi ochrony osób i mienia na danym terenie ( zakład przemysłowy itp.)
+ oczywiście plan ochrony obiektu na podstawie którego wyposaża się dane stanowiska na obiekcie i w co śbp. , czy środki łączności.
Jeśli właściciel jakieś firmy nie życzy siebie aby pracownicy ochrony nie posiadali śpb. bo nie wiem obawia się o atmosferę w firmie aby nie wzbudzać agresji w śród potencjalnych sprawców zdarzeń to już indywidualne kwestie do dogadania między agencją ochrony a firmą która jest zainteresowana usługami ochrony osób i mienia. Często i gęsto firmy decydują się na ochronę ze względów ubezpieczeń gdzie jest to wymagane (posiadanie ochrony na obiekcie w przypadku jakichkolwiek zdarzeń kradzieże,pożary,wypadki,pobicia,nietrzeźwi,) przy ewentualnych odszkodowaniach na koszt firmy ubezpieczonej u danego ubezpieczyciela.
Pozdrawiam,

Awatar użytkownika

Twisty13
Szeregowy
Szeregowy

Postautor: Twisty13 » 29 lip 2022 11:22

Także nie zawsze będzie bezpiecznie ma być tanio

Awatar użytkownika

KapitanPolska
Szeregowy
Szeregowy
Otrzymał/a podziekowań: 4 razy

Postautor: KapitanPolska » 30 lip 2022 21:51

No, niestety. Brakuje jakiegoś ruchu z naszej strony. Takiego ogólnopolskiego, który mógłby sprawić, że coś w sprawie ochrony uległoby poprawie. Ale cóż, taka rzecz nigdy się nie wydarzy, bo osoby chcące coś zmienić, "uprofesjonalnić" branżę ochrony, są tylko marnym promilem w morzu obojętności tych, którym obecny stan odpowiada.

Awatar użytkownika

Antymilicjant
Kapitan
Kapitan
Podziękował: 24 razy
Otrzymał/a podziekowań: 48 razy

Postautor: Antymilicjant » 03 sie 2022 07:35

KapitanPolska pisze:
Tu raczej nie chodzi o ratowanie wizerunku firmy, a swój własny komfort pracy...
Tak przynajmniej było w moim przypadku

KapitanPolska pisze:Dokładnie tak. Nie chodzi o ratowanie wizerunku firmy... To ratowanie mojego wizerunku i mojego komfortu pracy. Chodząc w "pelerynie" czuję się zażenowany i wyglądam żałośnie. W dopasowanych ubraniach czuję się dobrze i wyglądam schludnie. Wtedy mój wygląd wywołuje w pewnym sensie respekt, a nawet jeśli nie stricte respekt, to przynajmniej nie wywołuje politowania i podśmiechujek ze strony osób trzecich.

Jestem w stanie Cié zrozumiec, tylko ze w taki sposób koordynator ochrony zaoszczédzi pieniádze z budzetu obiektu które trafiá suma sumarum do jego kieszeni.. Swego czasu, kiedy pracowalem w Solid Security, tak sié dogadalismy z kolegami z pracy ze bédziemy wygládac jak dziady, wlasciciel obiektu tak interwieniowal w temacie ze odpowiednio dobrany sort mundurowy szybko sié znalazl.
1997-2000 Alan
2000-2002 Proxima
2002-2003 Protection
2003-2004 Sat-Guard
2004-2006 Solid Security
2006-2007 Domena
2007-2009 Van Guard,(Team leader)
2009-2015 Brinks Ireland ltd.(Site Supervisor)
2015-2016 Noonan (Site Supervisor)
2016- Koniec:)

Licencja POF1,2.
PSA Licence(Static,Licensed Premises,Cash-in-Transit).

Awatar użytkownika

piotrek27
Generał Brygady
Generał Brygady
Podziękował: 50 razy
Otrzymał/a podziekowań: 110 razy

Postautor: piotrek27 » 10 mar 2023 16:52

Obecnie zaczynam przygodę z S S jest ktoś kto pracuje i można coś zapytać?

Awatar użytkownika

Gard
Porucznik
Porucznik
Podziękował: 58 razy
Otrzymał/a podziekowań: 86 razy

Postautor: Gard » 12 mar 2023 17:47

Przeżyjjjjjj to saaammmmmm
Przeżyyyyyyjjjjjjj tooooo saaaammmmmm
Nie zamieniaj mózgu w pusty właz
Puki jeszcze kiepałę masz
Gard

Awatar użytkownika

klansman
Generał Brygady
Generał Brygady
Podziękował: 71 razy
Otrzymał/a podziekowań: 435 razy

Postautor: klansman » 13 mar 2023 10:52

piotrek27 pisze:Obecnie zaczynam przygodę z S S jest ktoś kto pracuje i można coś zapytać?

Ja miałem z nimi styczność ale poprzez spółkę córkę.

Tetryk
Plutonowy
Plutonowy
Podziękował: 6 razy
Otrzymał/a podziekowań: 9 razy

Postautor: Tetryk » 20 mar 2023 09:32

Znam dwóch chłopaków z Solidu, ktorzy znaja się na robocie. Poza tym trenują, są postawni, sprawni, nie płaczą że mało itd. Żona jednego ma sklep, drugi jest bramkarzem w lokalu niedaleko naszej mieściny. Ogół jednak to dziadki,studenci,margines społeczny i trepo-milicja- jak cała ochrona [bigboss] Nic wyjątkowego.

Wróć do „Ranking Firm Ochrony”